Mijn 90 day Challenge

Geslaagd!!

Lisa Panton Vi Ambassador UK

Lisa Panton Visalus Ambassador UK

31 December was niet alleen de laatste dag van het jaar 2014 maar het was ook de laatste dag van mijn 90 dagen Body By Vi  afval Challenge.  90 dagen eerder was ik officieel aan de Challenge begonnen nadat ik door Lisa Panton werd uitgedaagd om 5 kg af te vallen. Persoonlijk dacht niet dat ik dat nodig had, het enige wat ik wilde was mijn platte buik terug maar ik heb de uitdaging toch aanvaard. Vanaf dat moment veranderde er een hoop in mijn leven. Ik had nooit durven dromen dat ik  na 2 jaar van gewicht toename maar liefst 3 kledingmaten dat ik mijn sixpack (uit mijn jaren als atleet en prof danseres )ooit terug zou krijgen. Laat staan te bewegen of pijnloos op te staan ’s ochtends. Ik geloofde in die leugen dat iedereen je mee gek maakt. Je weet wel na je 35 ste gaat het allemaal bergafwaarts of je bent moeder een platte buik zou je nooit meer krijgen blahblah.

 

Leven met pijn

In 2013 werd er bij mij Fybromalgie geconstateerd nadat ik een paar jaar eerder met gewrichtsklachten, chronische vermoeidheid, hoofdpijn en depressie te kampen had . Al eerder had ik tevergeefs bij mijn huisarts aangeklopt opzoek naar een oplossing voor mij ongemak maar hij kon mij niet helpen. Nooit had ik gedacht dat jaren later de oplossing voor mijzelf in zo eenvoudig zou zijn als het  aanpassen van mijn voeding en levensstijl. Ik had al plannen gemaakt om te verhuizen naar een warm land  toen ik in oktober 2014  aan de Challenge  werd geïntroduceerd.

Rachel Jackson Visalus Royal Ambassador USA

Rachel Jackson Visalus Royal Ambassador USA

 

Rachel Jackson een schone dame die miljonair is geworden met het promoten van deze  Challenge  had mij verteld dat zodra ik begin met de voedingssupplementen tijdens deze challenge dat ik zal merken dat ik steeds minder last van mijn ziekte zal hebben en dat ik mobieler zal worden. Eerlijk gezegd had ik het niet gehoopt omdat ik niet in wondermiddelen geloof. Wat haar verhaal wel met mij heeft gedaan is het heeft mij geïnspireerd om bewuster te worden mijn voeding en mij te gaan verdiepen in eten en mijn levensstijl .

De Overwinning

Tijdens deze Challenge heb ik veel kleine overwinningen gehad.  Voor eerst in meer dan 25 jaar ging ik gedisciplineerd ontbijten. Ik was vroeger een slechte eter, ik ontbeet eigenlijk nooit, door mijn drukke schema sloeg maaltijden over en snoepte misselijkmakend veel. Tja ik was een mager sprietje en kon het hebben zo dacht ik. Suiker was onmisbaar het was mijn beste vriend want ik dacht dat het mij juist veel energie zou geven.

Als ik zou moeten ontbijten zou ik alleen over de streep gehaald worden als het iets was dat makkelijk zou zijn, snel te bereiden en waar ik dus niet over hoef na te denken. Dit programma maakt dit allemaal mogelijk maar 1 zo’n maaltijd voldeed aan mijn eerder genoemde eisen maar zat tevens boordevol met vitaminen mineralen en proteïnen. Hierdoor kreeg mee energie, was minder moe en na enkele dagen had ik ook minder pijn en minder last van mijn gewrichten de cirkel werd verbroken. Doordat ik mij  energieker ben gaan voelen en minder pijn voelde  kon zelfs ik  weer sporten. Pijn was niet langer meer een excuus. Het sporten viel in het begin tegen maar diep van binnen wist ik dat ik door moest zetten. Na mijn eerste week van 3 dagen Fitness/Cardio en gewichten merkten ik dat ik mij steeds beter ging voelen, ik had meer uithoudingsvermogen. Mijn depressie bleef weg, geen huilbuien meer, ik voelde mij opgewekter en niet meer zo moe. Wat ook een leuke bijkomstigheid was is dat ook nog gewicht verloor en niet meer zo log en opgeblazen voelde.

 

Tijd om het Moment vast te leggen

 

Na 22 dagen was ik al 5 kilo kwijt en ondanks het feit dat de weegschaal op 65 kg leek te blijven steken vertelden de foto’s toch wel een ander verhaal. Ah ik kon eindelijk het verschil zien, mooi we gaan de goede kant op. Dit was meteen het moment dat het verslavend begon te werken. Ik hoefde maar 5 kg kwijt volgens de Challenge maar mij persoonlijke uitdaging was toch wel de platte buik dus ging ik maar door.  Ik ging bewuster om met mijn voeding, mijn nieuwe levensstijl en tot mij verbazing bespaarde deze nieuwe levensstijl mij juist geld, dat had ik nooit gedacht maar ik hield toch echt geld over aan het einde van de maand.  Ik merkte dat als je de juiste dingen eet dat je minder zin hebt in tussendoortjes door dat je geen lege koolhydraten eet.

 

Ixiomara Burnett's resultsHard werken Loont

 

Nu 93 dagen later ben ik in totaal 10 kg afgevallen, met een platte buik, bewuste gezonde eetpatroon en vrij van pijn. Ik begrijp als geen ander dat afvallen niet makkelijk is, gezond leven met alle verleidingen om je heen valt ook zeker niet mee maar ik weet dat het te doen is als je het maar graag wilt. Als je waarom maar als een paal boven water uitsteekt dan lukt dat wel. Voor mij was het geen mode kwestie maar een eerder een levenskwestie, voor mij was het verschil tussen mij jonger en fitter voelen of  iedere ochtend op te staan in met een lijf van 80 jarige oude versleten vrouw. Ik moet ook zal toegeven dat het als alleenstaande moeder met weinig te besteden en nog minder tijd het echt een uitdaging is, ik heb alle soorten smoesjes verzonnen om maar niets aan te hoeven doen. Ik was degene die maar altijd riep dat het veel geld kost om gezond te leven en af te vallen. Ik gebruikte mijn gezin als smoes en vertelde dat ik niet voldoende geld had om gezond te leven mijn gezin moest tenslotte ook eten. Het is heel gek hoe snel je aanpast aan een nieuw situatie maar eerlijk is eerlijk ik hield echt geld over. En oh wat ook moeilijk is als je alleen bent? Jezelf te motiveren en gemotiveerd worden ook wanneer al je vriendinnen het laten afweten en jij alleen moet gaan sporten. Maar je verlangen groot genoeg is krijg je weer de drive om weer tegen aan te gaan. Je doet het voor niemand anders dan jezelf.

 

Nu daag ik JOU uit

Ondanks dit alles ben ik ben blij de ik door heb gezet en zo blij met al mijn behaalde resultaten dat ik weer een 90 dagen er achteraan zal plakken. Wanneer je ergens in slaagt wil je altijd je blijdschap delen met anderen. Ik ben geen arts en ook (nog) geen voedingsdeskundige maar ik heb inmiddels veel kennis mogen vergaren over het lichaam en de effect dat voeding heeft op onze hormonale huishouding, metabolisme en dus ook onze gewicht. Hoe meer ik leer hoe meer gefascineerd ik raak over de materie en hoe gepassioneerder ik ben over anderen te helpen met het behalen van hun gewichtsdoelen. Met mijn ervaring als persoonlijke ontwikkelingscoach en motivatie spreker ben ik overtuigd dat mensen sneller en effectiever kan helpen met hun doelen behalen. 2015 is net begonnen en ik heb mijn voornemen al waargemaakt en wil ik jou helpen om jou voornemen met succes van je lijst te kunnen afstrepen.

Afslanken ? Hoe graag wil je dat?

The Challenge is wat jij ervan wilt maken. Om echt af te vallen moet je doel kraak helder zijn en zul je er mentaal klaar voor moeten zijn. Aan de hand van een intake gesprek kan ik erachter komen of je er echt klaar voor bent en welke Challenge het beste bij jou past. Hoe helderder je bent over je doelstelling hoe groter je kans om te slagen.

Kilo’s eraf ook na The Challenge

Dat kan. Door een persoonlijke aanpak leer ik je hoe je afslanken leuk kunt maken. Nooit meer crash diëten of je lichaam afstraffen door uit te hongeren. Neem contact voor een intake gesprek en DOE MEE.